У школах України розповідатимуть про спротив Криму окупації

24.02.2016 19:13
 

Міністерство освіти і науки України рекомендує школам провести уроки, присвячені кримському спротиву в лютому-березні 2014 року. Основою для роботи вчителів стане збірка методичних рекомендацій для проведення виховних заходів до дня початку кримського спротиву – 26 лютого, коли люди в Криму вийшли на мітинг за територіальну цілісність України.

Збірник методичних рекомендацій презентовано 17 лютого в Києві, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Наше завдання було в тому, щоб показати кримський спротив і розвінчати міф про те, що жителі Криму повністю прийняли ситуацію», – розповіла на прес-конференції радник з питань Криму міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

За її словами, ідея створення матеріалів виникла кілька місяців тому, після цього група експертів Центру громадянської освіти «Альменда» розпочала розробку.

«Ми дали той матеріал, з допомогою якого вчитель може створити свій конструктор цього заняття. Ми запропонували три виховних заняття такими, як ми їх бачимо, але це не означає, що вони повинні бути взяті повністю. Вчителю дано великий матеріал і дано три варіанти, як це може проходити. Ми сподіваємося, що це допоможе нашим вчителям», – зазначила координатор освітніх проектів Центру громадянської освіти «Альменда» Валентина Потапова.

«В основу цих методичних розробок лягли матеріали, підготовлені групою правозахисних організацій, в основному видання, яке стало вже досить популярним – це «Півострів страху: хроніка окупації та порушення прав людини в Криму». Ця публікація була підготовлена українськими правозахисними організаціями, які з перших днів займалися фіксуванням порушень під час захоплення Криму», – повідомила координатор Української Гельсінської спілки з прав людини Дар'я Свиридова.