Сергій Квіт: Національно-патріотичне виховання - це одне з основних завдань Міністерства

02.11.2015 18:00
Сергій Квіт: Національно-патріотичне виховання - це одне з основних завдань Міністерства

Національно-патріотичне виховання є державною політикою і наразі - це одне з основних завдань Міністерства освіти і науки України. На цьому наголосив Міністр освіти і науки Сергій Квіт під час зустрічі з ветеранами та учасниками антитерористичної операції на Всеукраїнському зборі представників громадських об’єднань ветеранів та учасників антитерористичної операції 29 жовтня 2015 року.

«Міністерство освіти і науки України, спираючись на освітян, студентство, громадських активістів реалізує системні кроки з реформування національно-патріотичного виховання та військово-патріотичної підготовки», – підкреслив Міністр.

Сергій Квіт повідомив, що Міністерством розроблено  та затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичні рекомендації до всіх курсів шкільної програми, що вже цього навчального року працюють в загальноосвітніх навчальних закладах.

«Кожен курс у загальноосвітніх навчальних закладах повинен містити елементи національно-патріотичного-виховання», - підкреслив Сергій Квіт.

Міністр повідомив, що перелік патріотичних заходів, котрі затверджені Концепцією, виконуються як на місцях, так і на загальнонаціональному рівні, зокрема, створено єдину Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»).

Сергій Квіт підкреслив важливість участі батьків, вчителів та органів місцевого самоврядування в розвитку національно-патріотичного  виховання та закликав надсилати конкретні пропозиції стосовно вдосконалення.